tirsdag 14. juni 2011

Målfest med Rushfeldt Abry

Backup - KPMG 2 4-4, Jordal kunstgress 30.05.11

Ramme: Fint vårvær, kunstgress av første klasse på Jordal, god stemning omkring kampen og en hyggelig dommer med ok kondis og glimt i og omkring øyet. Èn av de fremmøtte (Kristian Schiander) hadde drøyt 42 km i bena fra Stockholm maraton, kunne av den grunn knapt gå, og omtales heretter i referatet som "tilskueren." En annen av de fremmøtte (undertegnede) hadde valgt å ta med seg to venstresko fra to forskjellige skopar, og omtales heretter som "klønetrynet." Heldigvis hadde tilskueren med seg sko som kunne lånes bort.

Kampen: Begge lag stilte med sju karer, slik at dette skulle bli en hard affære uten mulighet for å kunne hente pust på benken for noen av lagene. Vi hadde i startoppstillingen ingen keeper (jeg husker ikke navnet på han egentlige keeperen vår lenger, jeg) og ingen toppscorer, men stilte med Erik bakerst og resten spredt ut i vår vante 2-2-1-1-formasjon, med en overrasket / vantro / omskolert Christian Abry på topp. Trekket med sterk pasningsfot bakerst og midtstopper fremst gav seg utslag i et meget pent mål midt i første omgang, da et langt fremspill fra Erik ble stusset av Christian, over deres keeper og i mål. Omgangen for øvrig var en trivelig affære, hvor vi stort sett i fred fikk drive med litt pasningsspill bakfra, bygge angrep uten for mye press, men samtidig uten å skape de helt store sjansene utenom målet. De hadde noen overraskende stolpeskudd og et par avslutninger Erik tok seg av, men fremstod ellers som deilig pungløse. 1-0-resulatet holdt seg til pause, og man var enig om å fortsette med (så) raskt pasningsspill (som mulig), opprettholde jobbingen og satse på en scoring eller to til.

Det skulle imidlertid vise seg at de i ermet hadde en stygg joker, i form av keeperen fra første omgang, som i andre omgang plutselig viste seg å egentlig være en slepen spiss. Med ham fremme fikk de plutselig et jagende og treffsikkert dyr, slik at vår rolige angrepsbygging ble forkludret. Allerede etter halvannet minutt kriget han til seg ballen og puttet den bak vår nye keeper, Martin. Noen minutter etterpå skled han også inn mål nummer to etter et flatt innlegg fra kanten. Kampen var fra dette tidspunkt av for deres å regne, mens Backup kjempet etter beste evne for å stå imot presset de satte inn. De satset på opprulling langs kantene, men hadde gått bort fra å fòre sin keitete venstreving til fordel for sin mer ballsikre høyreving. Innimellom dro også deres anabolt forvokste midtbanespiller til med tunge skudd fra distanse. Deilig var det derfor når vår joker, mr. Abry, fikk kranglet inn 2-2, mot spillets gang.

Denne stillingen holdt seg kun kort tid, idet vi like etterpå lot dem komme i flertall etter dårlig hjem-jobbing etter corner, med 2-3 som resultat. Klønetrynet fikk noen minutter etterpå utnyttet ekstremt klønete forsvarsarbeid fra deres side (alltid fint å se to midtstoppere tackle hverandre mens de lar ballen ligge igjen urørt), og satte inn et stadig ufortjent 3-3. Det er også alltid morsomt å se oppmusklede folk løpe, siden de gjerne ser ut som om det ligger noe tyskprodusert noe og vibrerer et stykke opp i endetarmen deres, basert på ganglaget. Det var imidlertid ikke veldig morsomt å se boleren deres løpe frem for å sette inn 3-4 kun to minutter før full tid, etter noen klønete dragninger han i etterkant helt sikkert har omtalt som overstegsfinter. Heldigvis finnes det dog en slags rettferdighet i verden (vi var kanskje ikke best, men vi er penest), noe som viste seg ved at vårt fineste angrep i kampen, inkludert et langt løp og presist innlegg fra Chris, ble avsluttet med hamring av ball i mål sekunder før slutt, av en som nok aldri igjen får lov til å spille forsvar noensinne: Christian Abry. Dermed endte kampen 4-4 og vi tok vårt første poeng siden sesongstarten, til tilskuerens høylydte glede.

Erik utmerket seg i keeperens fravær med viktige inngripener i første omgang, samt den mest presise langpasningen i fotball-Norge i Mai forut for 1-0. I tillegg fikk han i andre omgang dyttet litt rundt på muskelberget på midten deres.

Christian er en selvsagt bestemannskandidat med sine tre mål, men man må samtidig ikke glemme at han bommet for åpent mål midt i andre omgang da kampen stod og vippet.

Chris gjorde sammen med Terje mye trygt og godt forsvarsarbeid, bidro fremover med innlegget til 4-4, samt med flere lange løp i alle slags retninger (vanligvis til og med temmelig målbevisst).

Tilstede: Terje, Steinar, Erik, Christian, Martin (selvsagt), Espen, Kristian, Chris

Referat: Steinar